Inframallien aktiivista edistämistä

Tarjoamme kaikissa toimeksiannoissa mallintamiseen liittyviä palveluja. Räätälöimme hankekohtaisesti inframallin laajuuden ja optimaaliset prosessit, jolloin hankkeen käytössä olevaa teknologiaa voidaan hyödyntää mahdollisimman tuottavasti.

Kehitämme aktiivisesti inframallinnuksen käyttöönottoa helpottavia käytäntöjä yhteistyössä infra-alan toimijoiden kanssa. Toimimme InfraFIMBIM-työpaketissa veturiyrityksenä vuosina 2010–2014 ja jatkamme alan kehitystyön eturintamassa osallistumalla buildingSMART Finlandin Infrajaoston toimintaan.

Keskeiset palvelumme

  • Inframallikoordinaattorin palvelut: lähtötieto-, suunnittelu-, yhdistelmä- ja toteutusmallit kuten koneohjausmallit dokumentaatioineen sekä mallien tarkastukset kuten rakenteiden törmäysanalyysit
  • Lähtötietomallin aineiston hankinta, tuottaminen sekä validointi: keilaukset ja ilmakuvaukset, 360-asteen kuvaukset, kaapelien ja johtoreittien kartoitukset
  • Suunnittelumallit, jotka sisältävät infrarakenteet ja -järjestelmät, kuten radat, vesihuollon, pohjarakentamisen, sillat, turvalaitteet, sähköratarakenteet
  • Tuotannon vaatimien mallien tuottaminen ja visualisointi, kuten toteutusmallit, määrälaskentamallit, laadunvarmistusmallit, toteutumamallit, rakentamisen aikataulujen ja kustannusten visualisoinnit (ns. 5D-visualisointi)

Palvelukokonaisuuteemme kuuluvat hankekohtaisesti myös huoltokirjat sekä visualisointeihin, tiedonjakeluun, sidosryhmäviestintään ja tuotannon seurantajärjestelmiin liittyvät palvelut.

Katso videolta, miten suuren luokan infrarakentamishanke voi hyötyä tietomallintamisesta. Video on toteutettu yhteistyössä Destian, INFRA ry:n, Liikenneviraston, Rambollin, SKOL ry:n ja Viasys VDC:n kanssa.

 

Myynnin yhteyshenkilöt

Marion Schenkwein

Kehityspäällikkö

+358 40 8621 649

marion.schenkwein@nrcgroup.fi

Tarmo Keski-Loppi

Tarjouspäällikkö

+358 40 8621 643

tarmo.keski-loppi@nrcgroup.fi

Tarjouspyynnöt

Lähetä tarjouspyynnöt osoitteeseen

tarjouspyynnot@nrcgroup.fi