Kruunusillat-allianssi vahvistui allekirjoituksella ‒ tehokas valmennus hitsasi tiimin yhteen


Kruunusillat-allianssin sopimus on allekirjoitettu.

Kruunusillat-projektin allianssista tehtiin hankintapäätös marraskuun alussa. Päätös vahvistettiin ja sopimus allekirjoitettiin keskiviikkona 20.11.2019. Allianssiin valittiin ryhmä, johon kuuluvat NRC Group Finland Oy, YIT Suomi Oy, Ramboll Finland Oy, Sweco Infra & Rail Oy ja Sitowise Oy.

‒ Projektitiimimme nousi muiden edelle osaamisessaan sekä työskentelemällä allianssimaisesti jo tarjousvaiheessa. Tiimin projektinjohtotaito ja yhteistyökyky auttoivat rakentamaan luottamusta sekä allianssikumppanien kesken että tilaajaan päin. Tästä suurkiitos projektitiimin jäsenille sekä tiimin valmentajille, sanoo Jouni Kekäle, NRC Group Finlandin rakentamisen liiketoimintajohtaja.

Allianssikilpailussa arvioitiin tiimien kokemusta, tenttituloksia, projektinjohto- ja yhteistoimintakykyä, projektisuunnitelmaa sekä tarjouksen hintaa. Valittu ryhmä loisti tarjousvaiheen työskentelyn lisäksi tentissä sekä kehitysvaihetta hyvin kuvanneessa projektisuunnitelmassa. Jouni Kekäleen mukaan tarjousvaiheen työpajoissa näkyi myös raitiotiejärjestelmien osaaminen.

‒ Meillä on vankka kokemus monimutkaisista teknisistä järjestelmäkokonaisuuksista, jollainen myös raitiotiejärjestelmä on, hän sanoo.

Kasvua nykyisistä ja tulevista raitiotiehankkeista

Raitiotieprojektit kasvualueena tukevat hyvin NRC Group Finlandin strategiaa.

‒ Urakkavoitto osoittaa, että allianssiosaamisellemme on kysyntää. Raitioteiden parissa voimme myös hyödyntää perinteisellä markkinalla, rautateillä, kasvattamaamme osaamista, Kekäle lisää. Kruunusillat-allianssi on jo kolmas raitioteiden allianssiurakka, jossa yritys on mukana voittajatiimissä.

‒ Töitä riittää moneksi vuodeksi Tampereen ratikkaprojektissa, pääkaupunkiseudun Raide-Jokerissa ja nyt myös Helsingin Kruunusiltojen raitiotiessä. Odotamme jo tulevien vuosien raitiotiehankkeita Etelä-Suomessa, Kekäle sanoo.

 

Kruunusillat-yhteys yhdistää 10 kilometrin raitiotieyhteydellä Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman keskustaan. Hanke toteutetaan kahden urakkamuodon yhdistelmänä: kaksi siltaa sekä Korkeasaaren maarakennus toteutetaan kokonaisurakkana. Yhteyden muu rakentaminen tehdään puolestaan allianssimallilla. Kruunusillat raitiotie -allianssin osapuolet ovat Helsingin kaupunki, YIT Suomi Oy, NRC Group Finland Oy, Ramboll Finland Oy, Sweco Infra & Rail Oy ja Sitowise Oy.

Lisätietoa:

Kruunusillat-hanke Helsingin kaupungin sivuilla

NRC Group Finland mukana Kruunusillat-hankkeen allianssiryhmittymässä