Lapuan ja Ruhan väliset tasoristeykset korvattu alikulkusilloilla


Ruha–Lapua-kaksoisraiteen rakentamishanke etenee ripeästi aikataulussaan. Pääurakoitsijan projektipäällikkö Antti Pelkonen VR Trackiltä kertoo, ettei Lapuan ja Ruhan välillä enää ole tasoristeyksiä.

– Rataosuudelle on rakennettu 11 erillistä alikulkusiltaa, mikä on huomattava turvallisuusparannus tienkäyttäjille. Alikulkusiltojen rakentaminen asutuksen keskellä on luonnollisesti hankaloittanut alueen asukkaiden ja muun muassa lapualaisten arkea lisääntyneen työmaaliikenteen ja suljettujen liikenneyhteyksien vuoksi. Siksi tuntuukin hyvältä, että uusittu Kauppakadun alikulkusilta on avattu tämän viikon alussa liikenteelle Lapuan keskustassa.

Lapualla järjestetään perjantaina 20.11. Kauppakadun alikulkusillan vihkiäiset, jotka ovat samalla osa virallista joulukadun avausta.

Tiesitkö tämän?

Ruha–Lapua-kaksoisraide ja siihen liittyvät Lapuan liikennepaikan muutostyöt ovat osa suurempaa Liikenneviraston Seinäjoki–Oulu-ratahanketta.

VR Track toimii Ruha–Lapua-hankkeen päätoteuttajana ja pääurakoitsijana. Toukokuussa 2014 käynnistynyt hanke valmistuu 30.10.2016 mennessä.

Ruha–Lapua-kaksoisraiteen rakentaminen koostuu viidestä erillisurakasta, jossa VR Track tekee päällysrakennetyöt koko rataosuudelta sekä Lapuan liikennepaikan muutostyöt. Hankkeeseen VR Trackille on alistettu kaksi erillistä alusrakenneurakkaa sekä sähkörata- ja turvalaiteurakat.

Uutta raidetta rakennetaan noin yhdeksän kilometriä ja vanhaa raidetta kunnostetaan kaikkiaan noin 11 kilometrin matkalta. VR Trackin urakkaan kuuluu myös Lapuan liikennepaikan uusiminen. Lapuan asemalle rakennetaan muun muassa nykyaikaiset vaatimukset täyttävät korkeat laiturit.

Massoja urakka-alueella on siirretty noin 1,4 miljoonaa tonnia. Jos haluat tietää, kuinka monta autokuormaa se on, katso video tästä.

Voit lukea enemmän Liikenneviraston Seinäjoki–Oulu-ratahankkeesta hankkeen sivuilta.