NRC Group Finland ja Siemens Mobility uusivat radan turvalaitejärjestelmän Tampereen ja Seinäjoen välillä


NRC Group Finland vastaa uuden turvalaitejärjestelmän asennuksesta Tampereen ja Seinäjoen väliselle rataosuudelle. Urakka alkaa välittömästi suunnittelutyövaiheella.

Väylä on tehnyt hankintapäätöksen turvalaitejärjestelmän uusimisesta Tampereen ja Seinäjoen välisellä rataosuudella. Sopimuksessa NRC Group Finland ja Siemens Mobility uusivat radan turvalaitejärjestelmän.

Sopimus on optio edelliselle turvalaiteuusinnalle, joka tehtiin Riihimäen ja Tampereen välille. RiTa-urakka valmistui keväällä 2019.

Siemens Mobility vastaa sopimuksessa asennettavan turvalaitejärjestelmän toimituksesta. NRC Group Finland Oy vastaa ulkolaitteiden asennuksesta radanvarteen sekä johtaa töitä paikan päällä.

‒ Tämä tilaus on hyvä jatkumo aiemmalle Riihimäki‒Tampere-urakalle. Urakkalaajuus on vastaava kuin aiemmassa RiTa-urakassa, joten työ on tuttua ja aiemman urakan kokemukset ovat hyvässä muistissa. Urakka alkaa välittömästi suunnittelutyövaiheella ja jatkuu kesäkuussa 2020 alkavilla kaapeleiden asennustyöllä, NRC Group Finlandin sähkörakentamisen päällikkö Vesa Taam kertoo.

Töiden suunniteltu valmistuminen on joulukuussa 2021, jolloin järjestelmä siirtyy tilaajan erilliseen testaus- ja käyttöönottovaiheeseen.

Katso myös NRC Groupin pörssitiedote aiheesta.