NRC Group Finlandille TASE-hankkeen turvalaitteiden käyttöönottotarkastukset


NRC Group Finlandin Suunnittelu on voittanut TASE turvalaitteiden käyttöönottopalvelut -urakan. Projektissa tehdään uuden turvalaitejärjestelmän käyttöönottotarkastukset.

NRC Group Finlandin Suunnittelu on voittanut TASE turvalaitteiden käyttöönottopalvelut -urakan. Projekti sijoittuu Tampereen ja Seinäjoen väliselle rataosalle, joka on yksi Suomen tiheimmin liikennöidyistä yksiraiteisista rataosista. Rataosa kuuluu Euroopan laajuiseen rautatieverkkoon (TEN-T).

TASE-hankkeessa turvataan junaliikenteen laadukas ja turvallinen jatkuminen Tampereen ja Seinäjoen välillä uusimalla nykyinen turvalaitejärjestelmä. Hanke on yhteiskunnallisesti merkittävä ja korjausvelan vähentämisen kannalta tärkeä. NRC Group Finlandin Suunnittelun tehtävänä on suorittaa uuden turvalaitejärjestelmän käyttöönottotarkastukset.

‒ Tämä projekti on hyvä jatkumo meidän isoille turvalaitteiden käyttöönottohankkeille, suunnittelupäällikkö Mikko Rislakki kertoo projektista.

NRC Group Finlandin Suunnittelu on aiemmin tehnyt ja tekee parhaillaan RITA-, KAKO- ja LUIMA-hankkeisiin liittyviä käyttöönottotarkastuksia.

‒ Projektissa päästään jatkamaan sillä hyvällä kehityksen tiellä, mitä ollaan näissä isoissa käyttöönottoprojekteissa tehty. Tarkastusprosessi hioutui RITA:n aikana ja sitä jatkokehitetään edelleen KAKO:ssa ja LUIMA:ssa, Rislakki kertoo.

Työ alkaa varsinaisesti vuonna 2020 ja jatkuu vuoteen 2022 asti. Urakan tilaa Väylä.