NRC Group keskittyy kunnossapitoon ja rakentamiseen ‒ myy suunnitteluliiketoiminnan Swecolle


Sweco ostaa NRC Group Finlandin suunnitteluliiketoiminnan, mukaan lukien tytäryhtiöt Nordic Infrapro AB:n Ruotsissa sekä NRC Arcus Oy:n Suomessa. NRC Group keskittää hallinnolliset ja taloudelliset resurssinsa kasvattaakseen kunnossapidon, rakentamisen ja ympäristöpalveluiden liiketoimintojaan. 42,5 miljoonan euron arvoisen kaupan odotetaan toteutuvan 1. marraskuuta 2019.

NRC Groupin suunnitteluliiketoiminta on pitkän historiansa aikana ollut mukana merkittävissä suomalaisissa raideinfraprojekteissa, kuten parhaillaan Tampereen ratikassa ja pääkaupunkiseudun Raide-Jokerissa. Raideinfrasuunnittelun markkinajohtaja työllistää noin 320 asiantuntijaa, joista noin 260 Suomessa ja 60 Ruotsissa. 

Pohjoismaiden muuttuva markkina ja suunnittelualan toimijoiden yhdistyminen ja kehittyminen yhä suuremmiksi kokonaisuuksiksi, ovat kannustaneet meitä arvioimaan suunnitteluliiketoimintamme kehittämistäSuunnittelu on meille tärkeä osa liiketoimintaa, ja halusimme varmistaa sen kasvun ja osaamisen jatkuvuuden. Infra-alan markkina kasvaa ja monimutkaistuu nopeasti kaikissa Pohjoismaissa ja uskomme, että osana suurempaa yhtiötä suunnitteluyksikkömme saavuttaa täyden potentiaalinsa ja kasvattaa kykyään tuottaa lisäarvoa asiakkaille”, NRC Group Finlandin toimitusjohtaja Harri Lukkarinen kertoo. 

Pohjoismaat investoivat vahvasti tulevina vuosina uusiin rautatie-, metro- ja raitiotieyhteyksiin, rakentaakseen ympäristöystävällisempiä ja kestävämpiä liikennejärjestelmiä. NRC Group panostaa tulevaisuudessa raideinfran rakentamiseen ja kunnossapitoon sekä ympäristöliiketoimintansa kehittämiseen vastatakseen tulevaisuuden tarpeisiin. 

Keskitymme kehittämään ydinliiketoimintaamme: kunnossapitoa, rakentamista ja ympäristöpalveluita. Meillä on laaja ja monipuolinen kokemus kunnossapidon ja rakentamisen projekteista ja haluamme hyödyntää asemamme ja osaamisemme parhaalla mahdollisella tavallaPohjoismaissa panostetaan tulevina vuosina vahvasti raide- ja ratahankkeisiin, minkä lisäksi raiteilla on kaikissa maissa paljon korjausvelkaaHaluamme keskittää resurssimme näihin mahdollisuuksiinollaksemme tulevaisuudessa tavoitteemme mukaisesti Pohjoismaiden johtava infra-alan toimija”, toteaa NRC Groupin konsernijohtaja Henning Olsen. 

NRC Group jatkaa tiivistä yhteistyötä Swecon kanssa niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Yrityskaupan myötä Sweco vahvistaa jalansijaansa raideinfran suunnittelussa ja siitä tulee Pohjois-Euroopan johtava raideliikenteen asiantuntija, jossa työskentelee yli 1200 infra-alan ammattilaista. 

”Suomessa Swecosta tulee raideliikennesuunnittelun johtava toimija ja yksi isoimmista toimijoista infrastruktuurin, liikkumisen ja kaupunkisuunnittelun parissa. Pystymme tarjoamaan osaamistamme merkittäviin infrahankkeisiin, myös kansainvälisesti. Arvostamme erittäin paljon uusien kollegojemme vahvaa ratapuolen projektiosaamista ja olemme erittäin iloisia saadessamme vahvaa raideliikenteen sekä infra- ja yhdyskuntasuunnittelun osaamista täydentämään Swecon nykyistä asiantuntijajoukkoa”, sanoo Markku VarisSweco Finlandin maajohtaja. 

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksynnän. 

 

Lisätiedot ja yhteydenotot ensisijaisesti NRC Group Finland mediadesk: viestinta@nrcgroup.fi tai 0307 43400 

Harri LukkarinenToimitusjohtajaNRC Group Finland+358 40 866 1714harri.lukkarinen@nrcgroup.fi  

Henning OlsenKonsernijohtajaNRC Group+47 917 41592henning.olsen@nrcgroup.com 

 

NRC Group 

NRC Group on Pohjoismaiden johtava raideinfra-alan toimija Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa. Vuonna 2011 perustetun yrityksen kasvu on ollut nopeaa ja konsernissa työskentelee tällä hetkellä yhteensä noin 2500 infrahankkeiden ammattilaista, joista yli 1450 Suomessa. Konserni tuottaa infra-alan elinkaaren kaikki palvelut suunnittelusta ja konsultoinnista ratarakentamiseen ja radan kunnossapitoon sekä ympäristöpalveluihin. Yrityksen pääkonttori sijaitsee LysakerissaOslossa ja sen toimitusjohtajana toimii Henning Olsen. NRC Group on listattu Oslon pörssiin. www.nrcgroup.fi  

Sweco 

Sweco on rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija, joka suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Työmme tuloksena syntyy terveellisiä ja turvallisia rakennuksia, tehokasta infrastruktuuria sekä kestäviä energia- ja vesihuollon ratkaisuja. Yhteensä 16 000 työntekijäämme tarjoaa asiakkaillemme juuri oikeanlaista osaamista kaikenkokoisiin hankkeisiin. Toteutamme vuosittain projekteja 70 maassa ympäri maailman. Sweco on Euroopan johtava suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys, jonka liikevaihto on 1,8 Mrd euroa. Sweco on listattu Tukholman pörssiin (Nasdaq). www.sweco.fi