Pakopelikiertue maalissa – kuinka kiertue sujui?


Kesän VR Trackin toimipisteitä kiertänyt Projekti2810 -pakopelikiertue saavutti maaliinsa heinäkuun lopussa Tampereella. Kesäkuun alussa alkaneen kiertueen aikana pakopelikontille matkaa kertyi noin 1400 kilometriä, pelaajia pelissä vieraili noin 130 ja uusia kokemuksia ja oivalluksia hankittiin lukematon määrä.

Pakopelissä VR Trackin henkilöstö pääsi kehittämään työturvallisuus- ja ryhmätyötaitojaan mukaansatempaavassa ja kokonaisvaltaisessa pelikokemuksessa, jossa painotettiin yksilön kykyä toimia ryhmän jäsenenä kiireessä ja paineessa. Kiertävässä merikontissa pelatut pakopelit sujuivat kokonaisuudessaan mallikkaasti, ja pelaajat olivat pelikokemukseen pääsääntöisesti erittäin tyytyväisiä.

‒ Lähestulkoon kaikki pelaajat tulivat pelistä ulos hymyssä suin. Ainoastaan täpärästi epäonnistuneet pommin purkamiset mietityttivät joitain pelaajia hetken aikaa, mutta tästäkin päästiin yli purkukeskustelujen aikana, pohtii purkukeskusteluista vastannut Olli Rekonen, ja jatkaa:

‒ Pelaajat käsittivät hyvin ryhmätyön merkityksen onnistuneelle pelisuoritukselle. Purkukeskustelussa kysyttäessä, että mitä ryhmät tekisivät toisin, jos saisivat pelata uudestaan, yleisin vastaus oli, että he tekisivät pelin alussa paremman roolijaon ja selkeämmän suunnitelman pelissä etenemiseen.

Kaiken kaikkiaan kesän pakopelikiertue oli onnistunut uusi avaus työturvallisuuden kehittämisen saralla. Pakopeli oli kokonaisvaltainen, hauska ja osallistava kokemus, jossa pelaajat pääsivät uppotumaan tekemiseensä haastavan tehtävän parissa. Juuri tämän ansiosta peleissä ja purkukeskusteluissa onnistuttiin herättämään keskustelua ja pohdintaa turvalliseen ryhmätyöhön kuuluvista seikoista ja ryhmätyön tärkeydestä.

Oheinen video kurkistaa pakopelikiertueen kulissien taakse. Lisää pakopelistä työturvallisuusviestinnän työkaluna voit lukea VR Trackin sidostyhmäjulkaisusta Attracktive.