Risto Niva, Oulun Satama Oy: ”VR Trackin Kunnossapidon palvelu on ollut erinomaista”


VR Track ja Oulun Satama Oy tekevät monipuolista yhteistyötä. VR Track vastaa sataman ratojen kunnossapidosta ja on lisäksi ollut rakentamassa myös uusia ratoja. Yhteistyö on ollut vaivatonta ja saumatonta.

Oulun Satama Oy:n ja VR Trackin yhteistyö alkoi vuonna 2007, kun aiemmin oman henkilökunnan voimin tehty sataman ratojen kunnossapito päätettiin ulkoistaa. Kunnossapitäjäksi valikoitui VR Track.

– Tulimme tuolloin siihen tulokseen, ettei ratojen kunnossapitoa pystytä enää omalla henkilökunnalla suorittamaan, kertoo Oulun Satama Oy:n operatiivinen ja tekninen päällikkö Risto Niva.

– VR Track vastaa ratojemme kunnossapidosta ja ylläpidosta, Niva sanoo.

Kunnossapidon lisäksi on rakennettu myös uusia raiteita

Oulun satama koostuu yhteensä kolmesta eri osasta: Oritkarista, Nuottasaaresta sekä Vihreäsaaresta. Oulun Satama Oy:llä on vuoteen 2025 asti ulottuva suunnitelma sataman toiminnan kehittämiseksi. Suunnitelmaan kuuluu osana myös uusien ratojen rakennus.

– Ratojen osalta ensimmäisenä rakennettiin vuonna 2017 yhteensä 3,5 kilometriä uusia raiteita Oritkarin satamaan.

– VR Track valikoitui urakoitsijaksi julkisen hankintalain mukaisen kilpailutuksen kautta, Niva kertoo.

”VR Trackin työntekijät ovat todella motivoituneita”

Niva tekee työssään tiivistä yhteistyötä VR Trackin työnjohdon sekä työntekijöiden kanssa. Yhteistyö on aina ollut vaivatonta ja saumatonta. Kunnossapidon palvelun laatu on hänen mielestään erinomainen. Palvelupyyntöihin vastataan välittömästi.

– VR Trackin työntekijät ovat todella motivoituneita. Joskus olen ihmetellytkin, miksi he ovat aina niin iloisia tänne tullessaan, vaikka olisi millainen sää. Minulla itselläni on henkilökohtaisesti sellainen filosofia, että töihin pitää olla kiva tulla. VR Trackin työntekijät ovat sisäistäneet tämän filosofian täydellisesti, Niva toteaa.

– VR Trackin kunnossapidon laatu on taannut sen, että rautatieliikenteemme on toiminut ilman katkoja, Niva kiteyttää.

Katso video, jossa Oulun Satama Oy:n operatiivinen ja tekninen päällikkö Risto Niva kertoo VR Trackin ja Oulun Satama Oy:n yhteistyöstä.