VR Track InfraExpossa


Olemme mukana InfraExpossa, Messukeskuksessa järjestettävässä teknisen infrastruktuurin ammattitapahtumassa 1.-3.10.2014.

Esittelemme osastolla tietomallipohjaisesti suunnitellun Riihimäen kolmioraiteen ratasuunnitelman. Parhaimman kokemuksen tekemistämme suunnitteluratkaisuista saat pujahtamalla inframallin sisään Oculus Rift -virtuaalilasien avulla. Eteesi avautuu aivan uusi maailma.

Tule keskustelemaan kanssamme! Osastolla on tavattavissa messujen jokaisena päivänä  rautatiejärjestelmien ehdottomia asiantuntijoita niin suunnittelun, rakentamisen, kunnossapidon kuin kalustonkin osalta. Riskienhallinnan ammattilaisemme ovat paikalla päivittäin kello 10-12.

Voit tavata asiantuntijoitamme myös ykköshallin Tietokulmassa, jossa pidämme puheenvuoron jokaisena messupäivänä.

Keskiviikko 1.10. klo 12.30–13.00
Kokemuksia laserkeilauksen käytöstä infrahankkeessa, suunnittelupäällikkö Timo Cronvall.
VR Track on käyttänyt sekä maa- että mobiililaserkeilausta useissa projekteissa, joissa on tuotettu lähtöaineistoa suunnittelijoille, toteutuma-aineistoa projekteille sekä rakenteiden kuntotietoja kunnossapitäjille. Kokemukset ovat olleet hyviä. Esityksessä käydään läpi muutamia mittaushankkeita ja niiden tuloksia.

Torstai 2.10. klo 14.30–15.00
Roudan aiheuttamien liikennerajoitusten ennustaminen, suunnittelija Marja Isohaka.
Routavauriot ovat yksi junaliikenteen täsmällisyyteen vaikuttavista tekijöistä. Ennusteiden avulla voidaan parantaa valmistautumista routakauteen ja kohdistaa roudasta johtuvia liikennerajoituksia tarkemmin oikeille alueille. Esityksessä käydään läpi myös, mistä routarajoitukset johtuvat ja millä keinoilla roudan aiheuttamia haittoja voidaan tulevaisuudessa vähentää.  

Perjantai 3.10. klo 12.30–13.00
Radan tietomallipohjaisen massalaskennan vaatimukset, suunnittelija Antti Kiviniemi.
Paras infra-alan opinnäytetyö -kilpailun voittaja 2014. Opinnäytetyö käsittelee tietomallipohjaisen massalaskennan hyötyjä ja kehityskohteita ja valaisee kattavasti niitä käytäntöjä, joilla voidaan parantaa tarjouslaskennan ja tuotannon suunnittelun tehokkuutta ja kannattavuutta.

 

Tavataan osastollemme 1c16!