VR Trackin Laura Saarlo ja Aleksi Niemelä palkittiin Väylät ja Liikenne tapahtumassa Tampereella


Suomen Tieyhdistyksen järjestämä Väylät ja Liikenne -tapahtumassa palkittiin kaksi VR Trackin nuorta toimijaa. Laura Saarlo sai esityksestään kunniamaininnan ja Aleksi Niemelä palkittiin valtakunnan parhaasta opinnäytetyöstä vuonna 2018.

Destia palkitsi Länsi-Suomen ratasuunnittelun ryhmässä toimivan Aleksi Niemelän opinnäytetyön valtakunnan parhaaksi infra-alan opinnäytetyöksi vuonna 2018. Palkinto luovutettiin Tampereella Väylät ja Liikenne-tapahtumassa. Työn otsakkeena on ”Rautatiehankkeen loppudokumentoinnin kehittämis- ja selvitystyö”.

– Rautatiehankkeen loppudokumentoinnin kehittämis- ja selvitystyö auttaa tilaajaa tunnistamaan tiedonsiirron ongelmakohdat, kun siirrytään rakentamisvaiheesta kunnossapitoon. Työ tuo esille konkreettisia korjaavia toimintamalleja, jotka ovat heti toimenpantavissa ja hyöty on rahassa mittavissa päällekkäisen työn vähentyessä. Työ on vastannut tilaajan odotuksia erinomaisesti, tiivistää tilaajan edustaja, Erkki Mäkelä, Liikenneviraston rakentamisen Etelä-Suomen aluepäällikkö.

– Opinnäytetyön ansiosta toteumapiirustusten laatiminen helpottuu ja niihin saadaan dokumentoitua kunnossapidon sekä jatkosuunnittelun kannalta oleellisia asioita. Opinnäytetyön tuloksena laadittu ohjeistus on otettu käyttöön ja tulee nostamaan toteumapiirustusten laatua. Kehityskohteita tunnistettiin toteumamallinnuksesta ja toimitettavan toteumatiedon tiedostomuodosta, kuvailee konsultti Salme Ruokanen, VR Trackin suunnittelusta.

VR Track Traineena toimineen Laura Saarlon puheenvuoro ”Tietomallintamisen vaikutukset infrahankkeiden kustannussuunnitteluun” palkittiin tapahtumassa kunniamaininnalla. Suomen Tieyhdistyksen tiedotteen mukaan järjestelytoimikunta halusi tänä vuonna tuoda näkyväksi erityisesti nuorten tekemään työtä.

Lauran diplomityöhön perustuva esitelmä kertoo tietomallintamisen hyödyntämisen mahdollisuuksista kustannussuunnittelussa. Parhaimmassa tapauksessa ne voivat mahdollistaa esimerkiksi alhaisempia urakkahintoja ja parempaa riskin hallintaa.

Lauran ja Aleksin haastattelut löytyvät Youtubesta.

VR Track onnittelee lämpimästi Lauraa ja Aleksia palkinnoista!